A tízmillió jogász országa is vagyunk, hisz a joghoz (mint a focihoz) mindenki ért. És egyébkéntis ott az internet, ott tutira megtudunk mindent. Az internet nagyon sok segítséget és lehetőséget ad, de nem személyre szabottan, az egyedi-egyéni körülmények ismerete mellett. Ügyvédi Irodánk minden esetben azt javasolja mind az eladó, mint a vevő félnek, mindenképpen keressenek fel egy ügyvédet annak érdekében, hogy az adott kolléga őket teljes körűen – az eset valamennyi aspektusát megismerve – képviselhesse.

Melyik a jobb? A foglaló vagy előleg

Ingatlan adásvétele esetén nagy a tét, hiszen súlyos milliókról, tízmilliókról döntenek a felek és segítőik. Ráadásul a folyamat azáltal is hosszabb ha hitelfelvételre kerül sor, ekkor akár hónapokat is igénybe vehet míg a vevő tulajdonossá válhat. Nem csoda, hogy már az első kézfogásnál szóba kerül: a foglaló vagy előleg és ennek feltételei. Mi a különbség a foglaló és az előleg között? Melyik a jobb? Mire figyeljünk a foglaló esetén? – erről szól az alábbi írás. Azért is ajánljuk, mert a fogalmak pontos ismerete segít az adott – mindig egyedi – helyzetben, hogy melyik félnek melyik a kedvezőbb és a kompromisszumok szintén egyszerűbben megköthetőek amikor teljesen pontosan tudjuk miről is van szó.

A foglaló vagy előleg fogalmak tisztázásáról is írtunk egy cikket: https://ugyved.ingatlan.hu/2022/11/24/foglalo-vagy-eloleg-mi-a-kulonbseg/

Amennyiben jogi kérdése van, vagy jogi segítségre van szüksége, konzultáljunk telefonon vagy online.

<< KAPCSOLAT >>