Ez a 70 %-os növekedés a lakáspiacon a koronavírus-járvány első hullámában, 2020-ban mért gyenge májusi adathoz viszonyított növekedés, melyet az egyik nagy magyarországi ingatlanközvetítő hálózat a saját adatai alapján mért. Számszakilag 2021. év májusában 14 193 ingatlan adásvétel történt, ez 2019 hasonló időszakához képest is 5 % növekedés!

Jelzáloghitel a lakáspiacon

A jelzáloghitel piac erős felfutásban van márciustól, de vajon elég körültekintőek az adásvételek során az ügylet főszereplői az eladók és a vevők?!

Ügyvédi Irodánkban teljes igyekezetünkkel próbálunk a bennünket megkereső Ügyfeleknek minél szélesebb körben tájékoztatást adni, de még mindig jóval alulmarad az előzetes megkeresés a szükségestől, hiszen szinte alig van olyan ügylet amikor az eladónak és/vagy a vevőnek ne lenne szüksége jogi és/vagy pénzügyi tanácsra.

A lakásárak a Fővárosban több tízmillió forintra rúgnak, egy előzetes ügyvédi, pénzügyi tanácsadás pár ezer forint! Hitelfelvételnél minden esetben javasoljuk pénzügyekben jártas szakember – akár banki akár független hitelközvetítő – igénybevételét. Több ízben is előfordul, hogy banki előminősítésre kerül sor, amely a mai lakásárakhoz viszonyítva egy nem túl drága intézmény és sok kellemetlenségtől, több esetben akár a foglaló elveszítésétől is megóvhatja a vevőt.

Tájékozódás

Ügyvédi Irodánkban a tájékoztatást mindig megelőzi egy széleskörű adatfelvétel, helyzetmegismerés és a megbeszélésen nem általános tájékoztatás, hanem az Ügyfél részére „testreszabott” konzultáció zajlik – legyen szó akár eladó(k)ról akár vevő(k)ről – ahol közösen találjuk meg a legmegfelelőbb megoldást.

Ehhez azonban az szükséges, hogy a szerződő felek – mindkét oldal – tudatosak legyenek, keressék meg a számukra hiteles tanácsadókat (ügyvéd, pénzügyi szakember, könyvelő) ne felejtsék el, hogy itt igen jelentős döntésekről van szó, amelyek legtöbbször több millió forint megfizetését (pl. adó, illeték) vagy elveszítését (pl. foglaló) eredményezhetik.

Szívesen segítünk, várjuk a lakásvásárlás, lakásértékesítés előtt állók megkeresését, mivel „jogban otthon vagyunk”!

Forrás: https://infostart.hu/gazdasag/2021/06/02/valosaggal-felrobbant-az-ingatlanpiac-70-szazalekos-a-novekedes

Amennyiben jogi kérdése van, vagy jogi segítségre van szüksége, konzultáljunk telefonon vagy online: Kapcsolatfelvétel