A ponthatárok kihirdetése után az egyik legnagyobb szülői dilemma: Vegyünk vagy béreljünk lakást a gyereknek az egyetem közelében?!

Ügyvédi Irodánk 27 év tapasztalattal próbál segíteni Ügyfeleinknek, akik sokszor teszik fel a kérdés: vásárlással vagy bérléssel járnak-e jobban?

Vegyünk vagy béreljünk a gyereknek lakást? – Nem ilyen egyszerű!

Elsődlegesen el kell mondanunk, hogy nincsenek általános, mindenkire kiható szabályok, igazságok.  Ezt a kérdéskört mindig egyénre szabottan kell(ene) megvizsgálni. Ingatlant az emberek többsége ritkán vesz, mégis többnyire alig tudjuk türelemre inteni ügyfeleinket. Sokkal nagyobb körültekintést igényel egy ilyen nagy horderejű kérdés eldöntése mint ahogyan a vevők hozzáállásán sajnos sokszor tapasztaljuk. Az, hogy vegyünk-e vagy béreljünk lakást a csemeténknek soktényezős döntés.

Nem mindegy az idő, a hely, az ingatlan nagysága, állapota, szüksége-e hitelt felvenni és ha igen azt milyen kondíciók mellett. Kérdések sokaságát kell feltenni ahhoz, hogy a válaszok alapján eldönthető legyen kinek és milyen megoldás a legjobb. Mindig kérjük ügyfeleinket forduljanak pénzügyi- és jogi ügyekben is jártas szakemberekhez és ne hozzanak hirtelen döntéseket ingatlanügyekben.

Amennyiben jogi kérdése van, vagy jogi segítségre van szüksége, konzultáljunk telefonon vagy online: Kapcsolatfelvétel